Social 19 August 2017 13:19
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare meteorogica de canicula si disconfort termic pentru sambata si duminica, meteorologii mentionand ca incepand de duminica seara se va semnala instabilitate atmosferica accentuata.
"Vremea va fi calduroasa, caniculara sambata in cea mai mare parte a zonelor de campie si de podis, iar duminica pe arii relativ extinse in Oltenia, Muntenia si local in Moldova si Transilvania. Se vor inregistra temperaturi maxime care vor atinge frecvent 35...36 de grade, iar in extremitatea de sud a tarii, cu totul izolat, 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa atinga si sa depaseasca usor pragul critic de 80 de unitati, local, in special in regiunile sud-vestice si sudice.

In noaptea de duminica spre luni in regiunile vestice si nord-vestice, iar luni (21 august) si in restul teritoriului vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, vijelii si caderi de grindina", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.