Social 16 August 2017 16:30
Sinodul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) va discuta, vineri, "situatia critica din Episcopia Husilor, ca urmare a unor acuzatii aduse preasfintitului parinte Corneliu Barladeanu, precum si unor clerici din aceasta eparhie", anunta Patriarhia.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Patriarhia Romana, joi, va fi prezentat si discutat referatul Cancelariei Sfantului Sinod cu privire la propunerile Comisiei pentru Statut si Regulamente referitoare la analizarea sesizarilor sau acuzatiilor aduse ierarhilor Bisericii Ortodoxe, precum si la cercetarea si judecarea acestora.

"Vor fi analizate, in vederea aprobarii, si unele propuneri ale Cancelariei Sfantului Sinod referitoare la incetarea activitatii clericale, inclusiv a ierarhilor. In aceeasi zi, in cadrul sedintei Sfantului Sinod, vor fi desemnati membrii si supleantii Consistoriilor arhieresti care vor cerceta si judeca in prima si ultima instanta cazurile de abatere de la morala si disciplina Bisericii", anunta Patriarhia, potrivit News.ro.

Vineri, in sedinta de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutata ”situatia critica din Episcopia Husilor, ca urmare a unor acuzatii aduse preasfintitului parinte Corneliu, precum si unor clerici din aceasta eparhie”.

Episcopul Husilor, Corneliu Barladeanu, a fost filmat in ipostaze intime cu un fost elev de la seminar, in prezent preot.

In urma acestor imagini, Mitropolia Moldovei si Bucovinei i-a solicitat episcopului de Husi sa nu mai slujeasca Sfanta Liturghie si celelalte slujbe bisericesti, ”pana la proxima sedinta a Sfantului Sinod cand se va aborda acest subiect”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.