Social 14 August 2017 10:20
Dupa ce Federatia Asociatiilor de Romani din Europa (FADERE) a informat ca, in cazul in care nu va fi rezolvata problema cozilor la pasapoarte, va depune plangere, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan a anuntat intentia de a modifica legea.

"Am depus o initiativa de modificare a legii. Dorim sa extindem valabilitatea pasaportului de la cinci la zece ani", a declarat Carmen Dan la Antena 3.

"Nu se poate dubla numarul de personal sau de ghisee. Nu putem configura un sistem doar pentru valorile extreme.(...) S-a prelungit programul de lucru. In acest domeniu nu ne-am permis sa dam concedii, se lucreaza in zilele libere, in 16 judete si in Bucuresti", a mai spus ministrul Afaceirlor Interne, citat de hotnews.ro.

"Este adevarat ca in lunile de vara numarul de cereri depaseste cu 80-90% valorile din restul anului, iar in unele judete numarul cererilor se dubleaza in aceasta perioada. Din pacate, aceasta crestere semnificativa nu poate fi insotita si de dublarea numarului de ghisee sau de dublarea personalului care lucreaza la serviciile de pasapoarte. Lipsa de personal se resimte si in aceste servicii, iar pe acest fond, am fost nevoiti sa prelungim programele de lucru, sa amanam concendiile din aceasta vara pentru multi dintre angajati sau sa gasim alternative de spatii destinate eliberarii de pasapoarte", a anuntat MAI, intr-un comunicat, potrivit capital.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.