Social 11 August 2017 14:01
Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu ocazia evenimentelor organizate pentru marcarea a 100 de ani de la batalia de la Oituz si luptele de la Cosna si Ciresoaia, informeaza Administratia Prezidentiala.

"La 100 de ani de la batalia de la Oituz, in numele Statului Roman, a carei existenta a fost salvata de Armata Romana in luptele de la Cosna si Ciresoaia, dau cea mai inalta cinstire eroilor ce-si dorm somnul de veci pe aceste meleaguri.

Manifestarile organizate de dumneavoastra, autoritati locale si cetateni ai locurilor de batalie de acum un secol, dovedesc ca Romania nu a uitat sacrificiul ostasilor sai cazuti in Razboiul de intregire.(...)

In aceste zile de pioasa aducere aminte, in locurile unde s-a scris istoria marilor optiuni moderne ale Romaniei, va chem, dragi concetateni, sa edificam o patrie puternica prin educatie si coeziune, o natiune angajata profund in proiectul european si euro-atlantic. Acestea sunt garantiile noastre de prosperitate si securitate, acesta este monumentul viu prin care cei care ne vor urma vor vedea ca si noi, la randul nostru, ne-am facut datoria", se arata in mesajul sefului statului.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.