Social10 August 201722:15de Clara Vacaru

Lectura de un minut

Inspectorii DSVSA Timis, au sechestrat o cantitate de 1.000 de kg de galbenus de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, actiune realizata conform alertei SRAAF, anunta ANSVSA.

"Lotul respectiv a fost retinut in depozitul unitatii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare. Toate structurile teritoriale judetene sunt in alerta pentru a actiona in cel mai scurt timp, in cazul in care se vor primi noi notificari privind ouale contaminate cu Fipronil", precizeaza ANSVSA.

Conform institutiei, Comisia Europeana a transmis tuturor statelor membre urmatoarea recomandare: "Este necesar ca toate statele membre sa fie vigilente in ceea ce priveste produsele utilizate pentru controlul acarianului rosu in unitatile de pasari pentru a se asigura ca nu au loc tratamente cu substante neautorizate".

"Intre ANSVSA si reprezentatii asociatiilor crescatorilor de pasari din tara noastra exista un permanent schimb de informatii privind evolutia, la nivel european, a situatiei oualor contaminate cu Fipronil", adauga ANSVSA, mentionand ca face deja activitati de control in fermele avicole.

ANSVSA mai spune ca monitorizeaza atent aceasta situatie si va informa permanent cu privire la noi elemente aparute in contextul alertei europene legate de ouale contaminate cu Fipronil.

Citeste si:
Tata si fiu, gasiti morti in locuinta lor din Timis, dupa un incendiu
Tata si fiu, gasiti morti in...

Autoritatea Sanitar Veterinara mentioneaza ca Fipronil este un insecticid pentru uz larg, care apartine familiei chimice fenilpirazol, folosit pentru a combate furnicile, gandacii, puricii, capusele, termitele, coropisnitele, gargaritele si alte insecte si ca este permisa utilizarea lui ca substanta antiparazitara pentru animalele destinate consumului uman.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.