Social 10 August 2017 12:46
Meteorologii au prelungit atentionarea cod portocaliu de canicula pentru sase judete, in timp ce Capitala si alte 23 de judete se vor afla sub cod galben.

"Vineri, valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a tarii, iar in zonele joase de relief, pe arii extinse va fi canicula si indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 20 de grade, iar in Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade.

In judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Arad si Bihor disconfortul termic va fi accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade si izolat 39 de grade", se arata in atentionare.

"In Maramures, nordul Crisanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul si estul Olteniei, in Muntenia si sudul Moldovei, disconfortul termic va creste, iar maximele termice se vor situa intre 35 si 37 de grade", avertizeaza meteorologii, potrivit hotnews.ro.

Sub cod galben se vor afla vineri Capitala si judetele Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud, Maramures, Mures, Cluj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Valcea, Arges, Gorj, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Galati, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Braila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.