Intregul proiect este dezvoltat pentru a primi certificarea LEED Gold pentru cladiri "verzi".

Constructia noului proiect a demarat la inceputul acestui an si, potrivit companiei, data de livrare este estimata pentru sfarsitul anului 2018 sau primul trimestru al anului 2019, in functie de ritmul lucrarilor.

Mall-ul va avea doua intrari principale, una dinspre cel mai mare bulevard al orasului (B-dul 15 Noiembrie) si o a doua intrare din partea de sud a orasului. Suprafata totala va fi distribuita pe trei niveluri. Accesul la cele 1.700 de locuri de parcare de la nivelul -1 se va face cu usurinta prin oricare dintre intrari, iar la acestea se adauga spatii suplimentare si la alte niveluri, accesibile din trei directii.

Situat chiar in inima orasului, AFI Brasov seteaza trendurile si devine mai mult decat un centru comercial.

Potrivit unui comunicat remis 9am, centrul comercial are ca ancora Carrefour Gourmet pe o suprafata de 6.500 mp, ce aduce aici un concept inovator in domeniul gourmet, la care se adauga branduri de top internationale din zona de fashion, o zona interactiva unica, ce vine cu un nou stil de „food court” ce cuprinde 12 tipuri diferite de restaurante si zone fast food.

Zona de cinema cu 10 sali la standarde VIP, un cazino pe 600 mp, 1.200 mp de spatii de divertisment si bowling, teren de joaca si o multime de alte atractii pentru copii, restaurante, cafenele vor deveni o destinatie de timp liber pentru vizitatorii mallului.

O zona verde de 3.500 mp, de unde se poate admira frumusetea deosebita a Muntilor Carpati, va dispune de o terasa, un loc de joaca si zone de relaxare, cafenele si restaurante si va oferi vizitatorilor o noua experienta a shoppingului modern si de calitate.

AFI Brasov este cel de-al treilea centru comercial AFI Europe dezvoltat in Romania, dupa AFI Cotroceni (90.000 mp GLA) in Bucuresti si AFI Ploiesti (34.000 mp GLA).