Social 10 August 2017 09:30
Doua persoane au murit si alte zece au fost ranite, in urma unui accident rutier petrecut, joi dimineata, pe un drum judetean din Arad care face legatura intre orasele Curtici si Santana si in care au fost implicate un autocar si un microbuz. Autoritatile au activat partial planul rosu de interventie.

Un autocar si un microbuz s-au ciocnit violent, iar echipajele de salvare ale ISU au gasit la fata locului doua persoane decedate si sapte ranite, dintre care doua incarcerate.

Mai multe ambulante se deplaseaza spre locul accidentului, iar politistii nu pot preciza, deopcamdata, in ce conditii s-a produs coliziunea dintre cele doua masini.

Zece raniti sunt transportati la Spitalul Judetean Arad

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Arad, Lorena Radu, in autocar nu erau pasageri, acesta deplasandu-se pentru a lua muncitori, in timp ce microbuzul transporta 15 muncitori care se indreptau spre o fabrica din Curtici, iar cele doua autovehicule s-au ciocnit frontal, cele mai multe victime fiind din micrubuz.

Cele doua persoane decedate sunt o femeie si un barbat, care se aflau pe scaunele din spatele soferului microbuzului.

"In urma impactului, doua persoane au decedat si zece au fost ranite grav. In acest moment se fac cercetari cu privire la imprejurarile in care a avut loc accidentul", a declarat Lorena Radu.

Traficul pe acest drum judetean care leaga doua orase cu zone industriale puternice este complet blocat la aceasta ora, circulatia fiind redirijata pe ruta ocolitoare care include DN 79 li DN 7, prin municipiul Arad.

Potrivit Departamentului pentru Situatii de Urgenta, in urma accidentului a fost activat planul rosu de interventie. La fata locului actioneaza, pentru salvarea victimelor si transportul acestora la spital, un echipaj de descarcerare, patru ambulante SMURD, o autospeciala de stingere a incendiilor si trei echipaje ale Serviciul de Ambulanta Judetean Arad.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, George Plesca, a declarat pentru News.ro ca accidentul a avut loc in apropierea intersectiei cu drumul national 79 Arad - Oradea, pe un drum judetean care leaga orasele Curtici si Santana.

Trei dintre cei zece raniti sunt in stare critica in spital

Trei dintre cei zece raniti sunt in stare critica in spital, fiind intubati, in timp ce alte sase victime primesc ingrijiri in spital, iar una a refuzat transportul la unitatea medicala, primind ingrijiri la locul accidentului. Din primele cecetari ale politistilor reiese ca accidentul a avut loc dupa ce soferul microbuzului de transport persoane a patruns pe contrasens, unde a fost lovit de autocar.
Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judeten de Urgenta Arad, Simina Roz, a declarat pentru News.ro ca noua din cei zece raniti in urma accidentului produs pe DJ 792C au ajuns la Unitatea de Primire Urgente, in timp ce o persoana a primit ingrijiri la fata locului, refuzand transportul la spital.

Conform sursei citate, trei dintre victime sunt in stare critica, fiind intubate, iar ceilalti sase pasageri ai microbuzului care au ajuns la spital au diverse rani, precum fracturi, leziuni interne si traumatisme, dar sunt in stare stabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.