Social 9 August 2017 15:55 de Clara Vacaru
Jurnalista Magda Vasiliu ii aduce aminte ministrului Sanatatii ca a promis, recent, ca in doua saptamani vine cu un proiect privind debirocratizarea sistemului de sanatate. Termenul, sustine ea, expira maine.

In urma cu doua saptamani, cand Magda Vasiliu a facut public faptul ca baietelul ei are cancer si ca se afla cu el la tratament in Italia, premierul Mihai Tudose a promis ca va lua masuri. El i-a cerut ministrului Sanatatii sa rezolve, in doua saptamani, problema birocratiei din sistem, pentru a le facilita bolnavilor accesul la tratamente.

Termenul expira maine, aminteste Magda Vasiliu.

"Numai maine nu-i poimaine... si au trecut cele doua saptamani acordate Ministerului Sanatatii pentru un proiect de debirocratizare... astept cumva cu sufletul la gura sa vad cat suflet si mai ales, cata responsabilitate si constiinta au cei responsabili.

In aceste zile, doar la Roma sunt zeci de romani veniti cu copiii la tratament. Cei mai multi mi-au spus ca sunt la Roma prin "mila sau intelegerea angajatorului", pentru ca solutii pentru ei, odata plecati din Romania, nu exista... Nu mai vorbesc de aberatia cu varsta copilului. La 6 ani si 11 luni mama poate sta in concediu cu el, la 7 ani si o zi, nu se mai poate... Sunt aici fundatii care evident ca ajuta DAR PE BANI!! E o afacere si asta, in bunul stil romanesc... stiati ca sunt mame din Timisoara care erau trimise sa cumpere ace de seringa sau Betadina? Si asta nu-i nimic...

Din pacate, nu cunosc povestile tuturor, dar vreau sa le transmit celor responsabili ca pentru copiii bolnavi de cancer timpul curge altfel si intr-o singura directie... Nu vreau valva si nici focuri de paie... Cu siguranta, daca nu aveam sprijinul, indemnurile si luciditatea sotului meu, Cosmin Stoian, nu-mi gaseam forta unei expuneri publice, mai ales ca e vorba de copilul meu. Dar el mi-a spus, nu o data, ca pot vorbi in numele altor mame care-si stapanesc lacrimile pentru a le zambi, cu greu, copiilor lor, bolnavi. Deci, sa se faca joi...", a scris jurnalista, pe Facebook.

Citeste si:

Citeste si:
Ludovic Orban a anunțat primul termen la Curtea de Apel în procesul...
Ludovic Orban a anunțat...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.