Social 8 August 2017 17:48
Programul „Hai la Olimpiada!”, sustinut de Fundatia eMAG si BCR, a continuat sa sprijine si in acest an pregatirea la Matematica, Informatica si Fizica, sustinand peste 3000 de elevi, prin investitii de peste un milion de lei. O parte din aceasta suma a fost dedicata pregatirii loturilor nationale la Olimpiadele Internationale de Fizica si Matematica, unde elevii romani au obtinut rezultate exceptionale - patru medalii de aur, patru de argint si doua de bronz.

"Hai la Olimpiada!": peste un milion de lei investiti in pregatirea elevilor cu potential

In anul scolar 2016-2017, programul „Hai la Olimpiada!” a investit 1.052.000 lei in pregatirea la Matematica, Informatica si Fizica, a 3.286 de elevi din 12 orase din tara. Totodata, programul a sustinut si pregatirea echipelor participante la Olimpiadele Internationale de Fizica si Matematica, la Olimpiada Europeana de Fizica, unde elevii romani au obtinut o medalie de aur si trei de argint si Olimpiada Asiatica de Fizica, de unde elevii s-au intors cu o medalie de aur si doua de argint.

Romania, primul loc in Europa la Olimpiada Internationala de Fizica

Potrivit unui comunicat remis 9am, la cea de-a 48-a editie a Olimpiadei Internationale de Fizica, care s-a desfasurat la Yogyakarta, in Indonesia, si la care au participat elevi din 88 de tari, echipa Romaniei s-a clasat pe primul loc in Europa si in primele 5 din lume. Toti elevii care au facut parte din lotul national de Fizica al Romaniei s-au intors acasa cu medalii: patru de aur si una de argint. Anca Dragulescu, Radu Razvan Octavian, Petru Cotrut si Andrei Radu au castigat medalii de aur, iar Sebastian Leontica a obtinut o medalie de argint.

Trei medalii de argint si doua de bronz la Olimpiada Internationala de Matematica

La editia din 2017 a Olimpiadei Internationale de Matematica, care a avut loc la Rio de Janeiro, Brazilia, elevii romani au obtinut sase premii: trei medalii de argint, doua de bronz si o mentiune. Medaliile de argint au fost castigate de Filip Alexandru Ion, Mihnea Gabriel Doica si Stefan Tudose, iar cele de bronz au fost obtinute de Ciprian Mircea Bonciocat si de Mihnea Andrei Ocian. Mentiunea a fost obtinuta de Alexandra Timofte.

„Aceste rezultate confirma inca odata ca in Romania exista atat copii cu potential pentru perfomanta, cat si profesori care stiu sa-i descopere si sa le cultive pasiunea pentru stiinta. Medaliile obtinute de echipele romanesti la cele mai importante competitii internationale ne motiveaza sa ducem programul ”Hai la Olimpiada!” mai departe; performanta nu este posibila fara sustinere iar, pe de alta parte, prin implementarea centrelor de pregatire in cat mai multe orase urmarim ca toti copiii cu potential sa aiba sansa pregatirii la nivel competitiv”, a declarat Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG pentru Educatie.

„Felicitam olimpicii pentru performanta obtinuta si ne bucuram ca prin sustinerea programului Hai la Olimpiada! putem contribui la pregatirea unor copii si tineri cu potential foarte mare. Vom continua sa ii sustinem pentru ca ne dau incredere si pentru ca sunt modele de determinare si dorinta de a reusi pentru noi toti”, spune Nicoleta Deliu, Sef Departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.

Citeste si:
Doar aproape 3 din 10 români cred că apa de la robinet este sigură...
Doar aproape 3 din 10 români...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.