Social 8 August 2017 16:40
Dupa ce Ministerul Finantelor a redactat un proiect de ordonanta de Guvern prin care urmeaza sa fie modificat Codul Fiscal, principalele noutati fiind majorarea semnificativa a accizelor la carburanti de la 1 septembrie, reactia presedintelui PNL, Ludovic Orban nu a intarziat sa apara.

"Acuz Guvernul Tudose de crima cu premeditare impotriva economiei romanesti. Pentru a putea scoate bani din piatra seaca ca sa faca fata la majorarile salariale si la majorarile de pensii fara suport in realitatea economica, Guvernul Tudose ia doar masuri care duc la distrugerea economiei romanesti. Am vazut intentia Guvernului de a majora accizele pe combustibil. Readuc aminte ca de la 1 ianuarie s-a renuntat la supraacciza de 7 eurocenti pe combustibil. Practic, astazi Guvernul nu face altceva decat sa revina asupra masurii pe care a promis ca o va lua, si anume aceea de a anula supraacciza la combustibil, cu efecte devastatoare asupra economiei", a sustinut Ludovic Orban, citat de digi24.ro.

Orban a avertizat asupra faptului ca in onditiile in care pretul benzinei si motorinei se va majora, vor creste, in egala masura si tarifele la bunuri si servicii: "Firmele de transport romanesti vor fi afectate grav si multe dintre ele vor fi nevoite sa inchida portile din cauza faptului ca nu vor mai putea fi competitive in raport cu firmele din alte tari".

"Suntem categoric impotriva introducerii acestei cresteri a accizei care nu are niciun fel de fundament economic si care nu va avea niciun efect favorabil asupra veniturilor la bugetul de stat, ci, dimpotriva, va avea efecte extrem de grave asupra economiei", a incheiat liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.