Social 6 August 2017 23:01
Doi paramedici care fac parte dintr-un echipaj SMURD din cadrul Inspectoratrului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dambovita si care duminica dupa-amiaza au intervenit pentru a-i acorda primul ajutor unui barbat intepat de viespi au ajuns la spital dupa ce au fost atacati de insecte in timp ce il transportau pe barbat cu targa. Alte cinci persoane au fost atacate de viespi, toti cei opt ajungand la spital, trei dintre ei in soc anafilactic.

Potrivit colonelului Eduard Telea, din cadrul ISU Dambovita, un echipaj SMURD a fost solicitat, duminica dupa-amiaza, sa se deplaseze in localitatea Izvoare, in apropierea raului Dambovita, unde un barbat aflat la scaldat a fost intepat de viespi.

Intrucat zona era accidentata, iar autospeciala SMURD nu a putut ajunge pana la barbatul care avea nevoie de ajutor medical, paramedicii au mers o portiune de drum pe jos, l-au preluat pe barbat pe o targa si au pornit cu el catre autosanitara. Pe drum, mai multe viespi i-au atacat pe paramedici, dar si pe alte persoane aflate in zona.

In total, opt persoane, intre care barbatul intepat initial si doi paramedici, au ajuns la unitatea de primiri urgente a Spitalului Judetean din Targoviste.

Paramedicii SMURD au fost dusi la spital cu autospeciala pe care lucreaza, in timp ce ceilalti au fost preluati de catre echjipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta Dambovita. Trei dintre cei atacati de insecte, intre care un paramedic, au intrat in soc anafilactic, insa au fost salvati, scrie News.ro.

Starea victimelor este stabila, ei sunt in afara oricarui pericol, dar se afla in continuare sub supraveghere medicala, la spital, a precizat reprezentantul ISU Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.