Social 5 August 2017 13:42
Presedintele Klaus Iohannis le-a vorbit, sambata, sasilor transilvaneni reuniti la Sibiu, despre valorile si traditiilor lor.

"Sunt impresionat de faptul ca Piata Mare din Sibiu este neincapatoare: este cel mai bun semn ca organizatorii si-au facut bine treaba si tin sa-i felicit! Dar, mai ales, sunt bucuros sa vad alaturi de seniori multi copii si tineri.

Prezenta lor este dovada ca noile generatii vad in Transilvania nu doar regiunea de unde provin parintii lor, dar si un loc care ii intereseaza, pentru ca de aici le vine identitatea", a declarat seful statului, cu prilejul celei de a 27-a Intalniri a Sasilor transilvaneni, potrivit cotidianul.ro.

"Mesajul fundamental al istoriei sasilor transilvaneni, pe care-l rostesc piatra cetatilor, cartile, traditiile muncii si portului, este acela de a-l cauta neobosit pe Dumnezeu, de a nu renunta niciodata la lupta pentru libertate. Sa avem toata viata respect fata de celalalt, sa pretuim solidaritatea si toleranta.

Oricat de departe de aceste locuri ati trai, acest de neinlocuit tezaur, care apartine celui mai umil sat din Transilvania, dar deopotriva Romaniei si umanitatii in integralitatea ei, ne reapropie si ne reuneste.

Din Sibiu, acum 10 ani una dintre cele mai iubite si apreciate Capitale Culturale Europene, va chem sa povestiti copiilor si nepotilor, in graiul vostru traditional, despre tinutul celor sapte cetati. Indemnati-i sa cunoasca, sa cinsteasca si sa-si insuseasca valorile care ne-au facut cunoscuti, iubiti si respectati", a mai spus presedintele, care a vobit si in romana si in germana.

Citeste aici intreg discursul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.