Social 4 August 2017 13:48 de Clara Vacaru
Ministrul Apararii, Adrian Tutuianu, a declarat, vineri, ca, prin Legea salarizarii, veniturile militarilor vor creste, ceea ce va duce si la pensii mai mari, si nu vede motive pentru care plecarile din sistem sa continue. El a precizat ca unii dintre cei care s-au pensionat "s-au grabit" si nu au facut o analiza pe termen lung.

"Odata ce Legea salarizarii unitare isi va produce efectele, salariile din sistemul de aparare vor creste. Nu vad motive sa avem plecari foarte mari din sistem. (...) Cred ca unii dintre cei care s-au pensionat s-au grabit si nu au facut o analiza pe termen mai lung", a spus ministrul, potrivit News.ro.

El a precizat ca in cursul anului 2017 s-au pensionat 1.288 cadre militare, dintre care 998 au indeplinit conditiile de varsta.

Dintre acesti 998 de militari, 155 au fost trecuti in rezerva incepand cu 1 iulie. In 2017 s-au pensionat 24 de generali, dintre care aproximativ jumatate s-au pensionat in ultimele doua luni.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.