Social 4 August 2017 10:23
Un val de caldura va curpinde toata tara, 12 judete fiind sub cod rosu de canicula, iar restul tarii sub cod portocaliu. Meteorologii avertizeaza ca, in anumite zone, se vor inregistra temperaturi maxime extreme.

Avertizarea cod rosu de canicula - care va fi in vigoare vineri si sambata, "valul de caldura care a debutat inca de luni va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat", se arata in atentionare.

Meteorologii avertizeaza ca in "zonele de campie si de podis ale judetelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Salaj, Cluj, Mures, Alba, Hunedoara, Mehedinti si Dolj, se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei si care se vor situa intre 39 si 42 de grade", scrie digi24.ro.

"Treptat, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice si va persista pana spre mijlocul saptamanii viitoare. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere, in special in zonele de munte si in jumatatea de nord a tarii".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.