Social 2 August 2017 12:41
Dupa ce programul "Rabla" s-a straduit, timp de 7 ani, sa elimine din circulatie peste 200.000 de masini mai vechi de opt ani, in doar 5 luni, eliminarea taxei auto a reusit sa aduca, din nou, pe soselele din Romania, masinile vechi. 

Statul roman a cheltuit aproape 1,3 miliarde de lei, in ultimii 7 ani, incercand sa scoata din circulatie peste 200.000 de masini, mai vechi de 8 ani, prin programul "Rabla".

Cu toate acestea, potrivit statisticilor oficiale, din februarie, cand a intrat in vigoare eliminarea taxei auto, si pana in prezent au fost inmatriculate peste 224.000 de masini mai vechi de 8 ani. Cele mai multe dintre ele sunt aduse din vestul Europei.

Un parc auto batran prezinta tot mai multe probleme in ceea ce priveste siguranta pe sosele si poluarea.

Alte consecinte

Totodata, specialistii atrag atentia asupra samsarilor de masini: “Sunt tot mai multe cazuri de indivizi care vor sa dea o teapa. Noi avem pe site o sectiune unde oamenii pot vedea dupa numarul de telefon al vanzatorului cate masini a avut de fapt la vanzare acel om in ultimii ani”, precizeaza Alex Govoreanu, fondator vezicatface.ro, potrivit stirileprotv.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.