Social 2 August 2017 11:49
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Ungaria.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau calatoresc in Ungaria ca Inspectoratul de Meteorologie local a emis o atentionare de cod rosu de temperaturi extreme din dimineata zilei de 02 august 2017, pentru judetele Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok si Békés.

Pentru celelalte judete, mai putin Nógrád si Borsod-Abaúj-Zemplén, va fi in vigoare un cod portocaliu.

Cetatenii romani sunt sfatuiti sa evite expunerea directa la soare, in special la orele amiezii si sa aiba la dispozitie suficiente rezerve de lichide pentru o hidratare corespunzatoare.

Este de asteptat ca situatia sa se permanentizeze pentru prima decada a lunii august 2017, potrivit prognozei meteo emisa de autoritatile ungare.

Cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta +3613847689, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de urgenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Budapesta: +36305356912", se arata intr-un comunicat MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.