Social 2 August 2017 10:18
Valul de caldura se intensifica, iar temperaturile vor ajunge pana la 39 de grade. Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod portocaliu si cod galben de canicula, atat in Capitala, cat si in celelalte judete din tara.

Miercuri si joi, judetele Dolj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis, Hunedoara, Alba, Sibiu, Arad, Bihor, Satu Mare, Maramures, Salaj, Cluj, Mures si Bistrita Nasaud se vor afla sub cod portocaliu.

"Vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in general peste pragul critic de 80 de unitati, iar local minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.

In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade", anunta meteorologii.

Tot miercuri si joi, Capitala si judetele Gorj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Constanta, Valcea, Arges, Dambovita, Ialomita, Prahova, Buzau, Braila, Tulcea, Brasov, Harghita, Covasna, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi, Suceava si Botosani se vor afla sub cod galben.

Disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35...37 de grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.