Social 31 Iulie 2017 13:03
Administratia Nationala de Meteorologie a emis atentionari cod galben si cod portocaliu de canicula si disconfort termic, in vigoare pana joi.

"In cursul zilei de marti, valul de caldura se va extinde in majoritatea regiunilor, iar in Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei, vremea va fi caniculara si disconfortul termic in accentuare. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati si local il va depasi usor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade", anunta meteorologii.

"Miercuri si joi, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara. Vremea va fi caniculara, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in general peste pragul critic de 80 de unitati, iar local minimele nocturne nu vor cobori sub 20 de grade.

In Banat, Crisana, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei si in sud-vestul Olteniei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent intre 36 si 39 de grade", scrie digi24.ro.

"In nordul si estul Olteniei, sud-estul Transilvaniei, Moldova, Muntenia si Dobrogea, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa in general intre 35...37 de grade.

Valul de caldura va persista si la sfarsitul saptamanii", se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.