Social 31 Iulie 2017 09:57
O fetita in varsta de 9 ani a ajuns in stare grava la Spitalul Judetean Constanta, dupa ce s-a inecat duminica intr-o piscina dintr-un complex turistic din Gura Portitei, ea fiind gasita de cadrele medicale in stop cardio-respirator, resuscitata, iar apoi transportata cu elicopterul SMURD la unitatea medicala. La acelasi spital a ajuns, tot in stare grava, si un barbat care s-a inecat in mare, la Mangalia.

Potrivit reprezentantilor Serviciului Judetean de Ambulanta Constanta, elicopterul SMURD a intervenit duminica, in judetul Tulcea, unde o fetita in varsta de 9 ani s-a inecat intr-o piscina dintr-un complex turistic.

Fetita a ramas nesupravegheata pentru cateva momente si a intrat in piscina. Ea a fost scoasa de catre salvamari, acestia incepand manevrele de resuscitare ajutati de un ambulantier al Serviciului de Ambulanta Tulcea care se afla in vacanta in acel complex. La fata locului au mers si cadrele medicale de pe elicopterul SMURD, care au gasit-o pe fetita in stop cardio-respirator, continuand manevrele de resuscitare. In cele din urma, copilul a fost resuscitat, fiind transportat cu elicopterul la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

La aceeasi unitate spitaliceasca a fost transportat, duminica dupa-amiaza, in stare grava, si un barbat din Mangalia care s-a inecat in mare. Barbatul, in varsta de 53 de ani, a fost scos din apa de catre salvamari, iar cadrele medicale au inceput manevrele resuscitare. Victima, aflata in coma, a fost dusa initial la Spitalul Municipal Mangalia, dupa care transportata la Spitalul Judetean Constanta, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.