Social 25 Iulie 2017 18:24 de Clara Vacaru
Un baiat de zece ani din Vaslui a ajuns la spital cu numeroase echimoze pe corp dupa ce a fost batut de catre mama sa cu fierul de calcat. Politistii au intocmit dosar penal pe numele femeii pentru rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, ancheta in acest caz a fost inceputa dupa ce copilul de zece ani, din localitatea Grivita, a fost gasit de catre un echipaj de politie in gara de la Barlad avand numeroase echimoze pe corp. Baiatul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Barlad, unde a spus cadrelor medicale ca a fost batut de catre mama sa cu un fier de calcat.

Copilul sustine ca a fost agresat fizic de catre mama sa. In consecinta, pe numele femeii a fost intocmit dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului, urmand ca, la finalizarea cercetarilor, sa fie dispuse masurile legale”, a declarat, marti, pentru News.ro purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Vaslui, Silvia Manta.

Sesizati de catre Politie, reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui au intervenit in acest caz, urmand ca, odata cu externarea baiatului, acesta sa fie internat intr-un centru de plasament.

De asemenea, un frate de-al copilului, in varsta de patru ani, a fost scos din familie si dat in plasament la familia extinsa.

Rolul institutiei noastre intr-o astfel de situatie se limiteaza la acompanierea copilului in fiecare etapa judiciara pentru asigurarea confortului psiho-emotional si a dreptului copilului. S-a constatat o situatie de risc pentru copii in cadrul familiei naturale privind securitatea acestora, ceea ce a determinat demersul institutiei de a prelua cei doi copii in sistemul de protectie sociala”, a precizat purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.

Baiatul de zece ani a afirmat fata de cadrele medicale ca a fost batut de catre mama sa pe motiv ca nu-i spunea ”mama”, dupa ce femeia s-a recasatorit.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.