Social 21 Iulie 2017 13:50
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula si disconfort termic accentuat, in vigoare pana duminica.

"In intervalul mentionat, valul de caldura se va extinde in cea mai mare parte a tarii, disconfortul termic va fi in crestere, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 33 si 36 de grade.

In Banat, Crisana, jumatatea de vest a Olteniei si in sud-vestul Transilvaniei, vremea va deveni caniculara, iar temperaturile maxime vor urca spre 37...38 de grade. Pe arii relativ extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati", sustin meteorologii.

"In regiunile nordice, vestice, la deal si la munte si pe arii restranse in restul teritoriului, vor fi intervale in care instabilitatea atmosferica va fi accentuata", se mai arata in atentionare.

Judetele aflate sub atentionare sunt: Timis, Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj si Dolj, noteaza antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.