Social 20 Iulie 2017 14:03
Cel mai mare show aviatic din Romania a ajuns la a noua editie. Spectacolul se va desfasura sambata, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" si va reuni peste 200 de piloti si parasutisti de elita si peste 100 de aeronave civile si militare. 

BIAS va incepe sambata, la ora 10:00 si "va fi un spectacol de forta aeriana si precizie matematica, in care asii aviatiei civile si militare din Romania, dar si din Turcia, Polonia, Ungaria, Marea Britanie, Germania, SUA, Grecia, Austria si Lituania vor incanta spectatorii cu acrobatii aeriene uluitoare si demonstratii de elita, dar si cu aeronave expuse la sol", se arata in comunicatul Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, citat de agerpres.ro.

La acest eveniment vor participa invitati speciali: fortele aeriene ale Turciei, Poloniei, Ungariei, SUA, Greciei, Marii Britanii si Germaniei.

Editia din 2017 este dedicata intrarii in dotarea Fortelor Aeriene Romane a aeronavelor F - 16 Fighting Falcon. Spectatorii ii pot admira pe profesionisti, la mansa MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules si C 27 Spartan. Politia aeriana va fi si ea prezenta, alaturi de politia de sprijin pentru desant aerian.

De asemenea, participantii vor fi intampinati cu o expozitie, alcatuita din: MIG 21 Lancer, IAR 99 Soim, C - 27J Spartan, un radar de joasa si medie altitudine TPS - 79R, dar si un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Vor participa piloti de la Aeroclubul Romaniei: Haws of Romania, The Pelicans, White Wings si parasutistii formatiei Blue Wings, care vor desfasura drapelul de 400 de metri patrati.

Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition este organizat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Aeroclubul Romaniei, Fortele Aeriene Romane, ROMATSA, ROMAERO si Clubul Sportiv AIBO, sub patronajul Ministerului Transporturilor, Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Economiei.

Intrarea este libera. Pentru a ajunge la locul de desfasurare a evenimentului, organizatorii recomanda utilizarea mijloacelor de transport in comun. Accesul se realizeaza prin Romaero.

Citeste si:
Weekend in Bucuresti. 21 - 22 iulie
Weekend in Bucuresti. 21 - 22...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.