Social 20 Iulie 2017 11:32 de Clara Vacaru
Primaria Capitalei va implementa, incepand din aceasta toamna, tichetul unic de transport, un calator putand astfel sa foloseasca acelasi bilet pentru pentru calatoriile cu metroul, cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, dar si cu microbuzele firmelor private care vor circula pe traseele catre localitatile din Ilfov, a anuntat, joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, la ceremonia de semnare a acordului de constituire a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov.

"Impreuna cu Metrorex si CFR, vom implementa incepand din aceasta toamna programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea sa se adreseze atat companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar si societatilor care au fost create de catre UAT-uri, precum si firmelor private", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Astfel, un locuitor din Bucuresti sau Ilfov va putea folosi acelasi bilet si pentru calatoria cu un autobuz RATB sau cu metroul, dar si cu microbuzele care asigura transportul pe traseele din Bucuresti catre localitatile din judetul Ilfov, neacoperite de autobuzele RATB, a sustinut Firea.

Ea nu a dat, insa, alte detalii despre tichetul unic de transport.

Anuntul a fost facut la festivitatea de semnare a acordului de constituire a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov, formata din reprezentanti ai CGMB, ai Consiliului Judetean Ilfov si ai consiliilor locale, care va asigura si monitoriza transportul in comun in Bucuresti si Ilfov.

Sorin Chirita, city managerul Capitalei, a explicat pentru News.ro ca proiectul tichetului unic de transport va fi implementat treptat, prin colaborari cu societatile de stat si private, respectiv RATB, CFR, Metrorex si cu firmele de transport cu microbuze, urmand sa existe o singura societate, pentru inceput RATB, care sa incaseze banii si sa deconteze celorlalte societati.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.