Social 19 Iulie 2017 15:39
Filme din 15 tari vor fi vizionate la urmatoarea editie a Festivalului de Film Horror & Fantastic "Luna Plina" din Sibiu, care se va desfasura in perioada 10 - 13 august. Iubitorii de film se vor plimba printre legendele si cosmarurile lumii, vor descoperii ce se intampla cu oamenii tap din Olanda, pana unde merge gelozia sau cum se simte paranoia. 

Filmele sunt impartite in trei calupuri si ruleaza de joi pana sambata, la cinema Vertigo, potrivit unui comunicat de presa transmis de organizatori si citat de News.ro.

”In putin peste trei ore, cinefilii vor face o excursie printre legendele, angoasele si cosmarurile lumii. Vor descoperi cum e cu oamenii-tap in Canada, pana unde merge gelozia in Germania, cum se simte paranoia in Italia, si cat de curioase sunt florile din Indonezia. Vor mai afla si povestea unei toalete magice din Taiwan, cum se salveaza o printesa pe repede-inainte in Olanda, dar si cum faci rost de hartie igienica in timpul unei apocalipse cu zombie”, se arata in comunicat.

Din cele peste 1.350 de scurtmetraje inscrise, au fost alese 19.

”A fost o sarcina absolut ruda cu nebunia sa aleg doar cateva scurt-metraje pentru cele trei calupuri. Au ramas extrem de multe pe dinafara. Short list-ul initial continea 135 de titluri. Din pacate, insa, niciunul dintre aceste 19 filme nu este romanesc, romanii nu sunt inca frati cu horror-ul, se pare. Sper ca la anul sa fac slalom prin macar 10-20 de titluri autohtone si sa-mi pun probleme apropo de cate scurt-metraje horror romanesti sunt prea multe intr-un calup”, spune Catalin Mesaru, cel care a selectionat cele 19 filme.

In cadrul festivalului, participantii se pot bucura si de petreceri, de jocuri tip "escape room" sau de ateliere fantastice si targuri de produse traditionale si hand-made.

Pentru cazare, acestia pot alege pensiunile din zona, dar si un camping modern.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.