Social 17 Iulie 2017 17:24
Ministrul Sanatatii, Florian Bodog a anuntat ca va organiza o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene si reprezentantii Directiilor de Sanatate Publica si ai medicilor de familie din toate judetele pentru a mobiliza autoritatile locale in campania de informare si sustinere a vaccinarii impotriva rujeolei. 

"Maine, la ora 13,00, Ministerul Sanatatii, impreuna cu Ministerul de Interne, vom avea o videoconferinta cu prefectii, presedintii de Consilii judetene, directorii Directiilor de Sanatate Publica si reprezentanti ai medicilor de familie din toate judetele. Autoritatile locale, primariile vor fi invitate sa se implice in campania de vaccinare impotriva rujeolei", a declarat ministrul Sanatatii, precizand ca sunt 400.000 de vaccinuri ROR in stoc, noteaza agerpres.ro.

Autoritatile locale vor avea sarcina de a identifica acei copii nevaccinati, dar si locatiile unde vor fi imunizati. In cazul in care, in anumite zone, nu exista personal medical, se va apela la voluntari.

Vor fi vaccinati copiii cu varste cuprinse intre noua luni si noua ani, acestea fiind grupele de varsta cele mai frecventate de epidemie.

Evaluarile se vor efectua la un interval de doua saptamani, iar, in cazul in care se constata probleme, vor fi luate masuri.

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania pana vinerea trecuta este de 8.017, in crestere cu 370 fata de saptamana 3 - 9 iulie, perioada in care au fost raportate 7.647, potrivit Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Cele mai multe cazuri au fost inregistrate in judete precum: Timis, Caras Severin, Arad, iar cele mai putine in: Maramures, Botosani, Vrancea si Constanta.

Au fost inregistrate 31 de decese.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.