Social 11 Iulie 2017 12:09 de Clara Vacaru
Ministerul Turismului a anuntat marti ca, in urma unor controale efectuate in perioada 5-10 iulie, angajatii directiei de control au amendat cu 50.000 lei si au retras certificatele de clasificare pentru zece hoteluri de pe litoral, din care doua din statiunea Mamaia si restul din Neptun-Olimp, pentru "numeroase deficiente".

Cele zece hoteluri de la litoral sanctionate sunt: Hotel National (Mamaia), Hotel Unirea (Mamaia), Hotel Banat (Olimp), Hotel Clabucet (Neptun), Hotel Romanta (Neptun), Hotel Balea (Neptun), Hotel Terra (Neptun), Hotel Caraiman (Neptun), Hotel Craiova (Neptun) si Hotel Slatina (Neptun).

In plus, Hotelul Cerna din Baile Herculane a primit aceeasi sanctiune, scrie News.ro.

"La controalele efectuate s-au constatat numeroase deficiente printre care: fatada deteriorata, mobilier uzat fizic si moral, instalatii si obiecte sanitare din baile aferente spatiilor de cazare uzate si patate, mocheta holurilor de acces catre spatiile de cazare si cea din spatiile de cazare uzata si deteriorata, saltele uzate, deteriorate si patate, tamplaria, feroneria ferestrelor si usile spatiilor de cazare, uzate", arata comunicatul ministerului.

Deficientele semnalate la controalele actuale au fost consemnate si in procesele verbale intocmite in anii anteriori, insa masurile dispuse in vederea remedierii nu au fost respectate.

Patronii hotelurilor sanctionate pot contesta sanctiunea in 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal, potrivit legislatiei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.