Social 10 Iulie 2017 17:56
Pe 14 iulie, de la ora 20:30, Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu va sustine un concert in Biserica Evanghelica din Cristian, judetul Brasov. Concertul ansamblului coral face parte din cea de-a patra editie a C’Art Fest - Cristian International Art Festival, care se desfasoara intre 9 si 16 iulie in localitatea brasoveana.

Pentru aceasta ocazie, membrii Corului Madrigal au pregatit un program cu lucrari religioase din repertoriul romanesc si international. Recitalul de la Cristian se inscrie intr-un program mai amplu pe care Corul National Madrigal il deruleaza in aceasta vara, care cuprinde concerte in asezaminte religioase din tara. Pe 2 iulie, membrii Madrigalului au sustinut un recital in Biserica Ortodoxa din Prejmer, judetul Brasov, cu ocazia sfintirii lacasului de cult, iar pe 15 august ansamblul coral va canta la Biserica Ursulinelor din Sibiu, in cadrul Festivalului „Classics for Pleasure”.

„Participam cu bucurie la un festival cultural atat de frumos precum este C’Art Fest, o manifestare care creste de la an la an. In pauza dintre stagiuni, intalnirea cu <<cristienii>>, dar si cu turistii care vin aici special pentru festival, este darul nostru pentru toti iubitorii de muzica si de frumos”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, C’Art Fest este un eveniment cultural aflat la a patra editie, fiind una dintre cele mai ample manifestari de arta contemporana din Romania. Festivalul este structurat pe patru sectiuni - teatru, carte, muzica, strada - si cuprinde concerte, spectacole de teatru si dans, proiectii de film, lansari de carte, recitaluri de muzica si poezie si spectacole pentru copii.

Corul National de Camera „Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat “brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.

Citeste si:
Concertul de Paște al Corului Madrigal, difuzat online
Concertul de Paște al Corului...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.