Social 8 Iulie 2017 11:19 de Clara Vacaru
 Un roman a fost condamnat la 30 de inchisoare de catre un tribunal din Franta dupa ce si-a injunghiat sotia gravida si si-a ucis doi copii, relateaza Le Parisien.

Procurorul insarcinat cu dosarul ceruse inchisoarea pe viata in cazul barbatului.

In iulie 2014, romanul si-a ucis cu 13 lovituri de cutit sotia insarcinata in sapte luni. Ea a fost gasita in apartamentul familiei din Perreux-sur-Marne (nordul Frantei), intr-o balta de sange, impreuna cu cei doi copii ai sai, de cinci ani, respective 18 luni, care aveau gatul taiat.

In lipsa unui mobil clar si in conditiile in care acuzatul a oferit doar fragmente de amintiri, cele cinci zile de process au fost dominate de analiza psihicului criminalului.

Romanul, electrician al blocului unde locuia, parea sa isi iubeasca cei doi copii si era considerat un muncitor model. Doi psihiatri chemati sa depuna marturie cred ca acesta a suferit de un moment de "alterare a discernamantului”, de o criza psihica temporara.

Potrivit lor, cosmarul a fost declansat de o declaratie a sotiei sale, care i-a reprosat ca se intorsese tarziu de la serviciu. "Daca mai faci ca luni, mai bine nu te mai intorci”, i-ar fi spus sotia romanului.

Acest avertisment a fost resimtit de barbat "drept un abandon”, care l-a divizat "intre doua indatoriri imperioase: munca si iubirea de familie”, a spus unul dintre psihiatri in instanta. Oricine poate fi supus la astfel de tensiuni, dar electricianul roman, care se certa des cu sotia din cauza banilor, le-a resimtit "in mod extrem”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.