Social 7 Iulie 2017 15:51
Companiile sustin cu bani elevii din scolile profesionale. Doua firme private, dar si Complexul Energetic Oltenia vor asigura burse celor mai buni elevi si un loc de munca. Numarul locurilor din scolile de meserii s-a dublat in Gorj, fata de anii trecuti. 

Pe langa cei 200 de lei pe care ii primesc de la stat, elevii vor primi alti 300 din partea companiilor, lunar.

"Sper ca aceste societati care ne sprijina, la finalul scolii sa ne ofere un loc de munca stabil. Mi-am ales meseria de electrician. Am auzit ca este o meserie cautata. Am ales sa vin la electrica pentru ca m-au indemnat sora, colegii, pentru ca este un liceu bun, o meserie foarte buna", a declarat un elev al unei scoli profesionale, potrivit digi24.ro.

Georgeta Popescu, purtator de cuvant ISJ Gorj: "Ar fi cel mai mare numar de elevi din ultimii ani. Aproape dublu. Am functionat cam cu 300 de elevi".

Complexul Energetic Oltenia sprijina 150 de elevi din scolile profesionale, timp de trei ani, cu o suma de peste un milion de lei, bani care vor fi distribuiti sub forma de burse.

"Am purtat discutii si am semnat deja cu inspectorul general pentru crearea a cinci clase. Trei clase de lacatusi sudori, la Turceni, Rovinari, Motru, o clasa in Balteni de excavatoristi si o clasa de muncitori pentru echipamente grele in Matasari. Incercam sa-i ajutam sa dam burse celor mai buni, iar dupa terminare sa-i angajam"
, a declarat Sorin Boza, manager CEO.

Vasile Udroiu, directorul Liceului Energetic: "Pacat ca s-au trezit atat de tarziu, forta de munca a noastra calificata pleaca in strainatate, dar acum e un inceput care speram sa fie continuat. Practica va fi facuta de specialistii lor, in laboratoarele noastre".

Acest sprijin financiar nu ii obliga pe elevi sa se angajeze la societatile de la care au primit bursa, dupa terminarea liceului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.