Social 7 Iulie 2017 11:55
Romania este pe lista tarilor ce risca sanctiuni din partea Comisiei Europene, ca urmare a neindeplinirii cotelor obligatorii de migranti. 

Statele Uniunii Europene nu au fost mult timp la dispozitie pentru a-si indeplini cotele obligatorii de migranti, a avertizat Comisia Europeana, potrivit stirileprotv.ro.

Comisarul pentru migratie Dmitris Avramopoulos a mentionat ca nu este "foarte fericit cu modul in care unele state au raspuns la cererile Comisiei".

Comisarul sustine ca procentul de refugiati aflati in taberele din Italia si Grecia care au fost relocati este scazut si a repetat ca este vorba despre o "politica obligatorie".

Pana acum, doar 20.000 de refugiati au fost relocati din Italia si Grecia, din totalul de 160.000. Cehia, Ungaria si Polonia refuza oficial sa accepte cotele obligatorii, iar Austria, Bulgaria, Danemarca, Estonia, Irlanda si Slovacia nu au relocat nici macar o persoana.

Romania este, de asemenea, unul dintre statele cu probleme, pentru ca mai are de primit 3.546 de migranti, pentru a atinge cota impusa da Comisia Europeana. Autoritatile de la Bucuresti au declarat ca pot sa gazduiasca si sa integreze fix 1.785 de migranti. De asemenea, multi dintre acestia refuza sa mearga in Romania.

Avramopoulos nu a mentionat care sunt sanctiunile ce urmeaza sa fie aplicate statelor care nu reusesc sa atinga acele cote impuse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.