Social 6 Iulie 2017 17:41
CFR avertizeaza ca accesul pietonal pe podul de cale ferata din Parcul Herastrau este interzis, iar cei care ignora panourile de avertizare risca sa isi piarda viata. 

"CFR SA trage un semnal de alarma in ceea ce priveste pericolul la care se expun oamenii care ignora panourile de avertizare a pericolului, montate pe podul de cale ferata din Parcul Herastrau, si isi risca viata prin patrunderea intr-o zona feroviara semnalizata conform legii, cu placute de avertizare Accesul interzis personelor neautorizate (Art. 1, legea 289/2005), Zona de Siguranta Feroviara, Atentie, pericol de electrocutare!”, avertizeaza CFR printr-un comunicat de presa, potrivit News.ro.

Reprezentantii CFR anunta ca au luat masuri pentru a interzice accesul pietonal in zona, pentru asta plasand o scara tehnologica cu bara metalica si depozitand traverse de beton de o parte si de alta a podului. Acestia adauga faptul ca oamenii, in continuare, traverseaza liniile de cale ferata, riscandu-si viata.

Circulatia trenurilor pe pod este de 120 km/h, iar distanta de franare este de pana la 1.200 de metri, astfel ca este imposibila evitarea producerii unui accident mortal.

"Obiectivul asigura doar infrastructura necesara traficului feroviar, fiind prevazut conform legislatiei cu scara tehnologica si trotuar doar pentru accesul si deplasarea personalului feroviar autorizat, care asigura revizia tehnica a lucrarilor de arta (pe si sub pod) si a liniei de cale ferata”, precizeaza reprezentantii CFR.

In luna martie a acestui an, un adolescent in varsta de 16 ani s-a electrocutat pe podul de cale ferata de langa parcul Herastrau, dupa ce a ajuns langa cablurile de 27.000 de volti, care alimenteaza trenurile. Tanarul a primit toate ingrijile necesare, insa a murit dupa mai putin de doua luni.

In 2015 si 2012, alti trei tineri au fost electrocutati in timp ce traversau acelasi pod.

Citeste si:
Șerban Huidu, în pericol de moarte de mai multe ori. Cum crede că...
Șerban Huidu, în pericol de...

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat ca a sesizat de mai multe ori Ministerul Transporturilor cu privire la amenajarea unei pasarele si a cerut ministrului sa dea acord primariei pentru aceasta investitie, in cazul in care ministerul nu poate sa se ocupe de problema.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.