Social 6 Iulie 2017 17:06
Competitorii au intrat in actiune sub atenta supraveghere a evaluatorilor scotieni, portughezi si a celor din IGSU. Scenariile stabilite au un grad ridicat de dificultate, astfel ca echipajele trebuie sa lupte pentru podium. 

Competitia a inceput pe 5 iulie, cu o defilare a celor mai bune echipaje de salvatori din tara.

Aceasta a fost urmata de exercitiile demonstrative ale celor doua probe de concurs: "descarcerarea din vehicule" si "acordarea primului ajutor calificat".

Timp de doua zile, cei mai buni salvatori isi vor testa abilitatile si tehnicile de lucru. Incercarea urmareste atat indemanarea concurentilor, cat si reducerea numarului de victime in urma accidentelor rutiere si imbunatatirea tehnicilor de acordare a primului ajutor calificat.

"La final, vor fi premiate cele mai bune echipe la cele doua probe, cel mai bun comandant de echipaj, cea mai buna echipa de paramedici si cea mai buna echipa de pompieri specializati in tehnici de descarcerare. Castigatorii vor primi cupe, medalii, diplome si premii asigurate de organizatori si partenerii institutionali", anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, intr-un comunicat de presa.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.