Social 3 Iulie 2017 15:36
Un artist plastic din Gorj si-a dorit sa atraga atentia asupra defrisarilor ilegale, astfel ca a vopsit cateva sute de copaci dintr-o padure aflata in apropiere de soseaua Transalpina.

Echipat cu doua tone de vopsea speciala, care nu afecteaza scoarta copacilor, Mihai Topescu a strans voluntari, alaturi de care a vopsit mai multi copaci, cu scopul de a atrage atentia autoritatilor asupra defrisarilor ilegale. Proiectul a fost realizat cu acordul proprietarilor.

"Acest manifest artistic este mult mai puternic decat manifestul violent de pe strada, cu lozinci. Eu aici am adus oamenii, culoarea, frumosul", a declarat Mihai Topescu, artist plastic, potrivit stirileprotv.ro.

Soferii care merg pe Transalpina sunt fascinati de priveliste: "Nu, nu am mai vazut asa ceva, nici nu mai exista asa ceva. Este ceva unic."

Proiectul continua si anul viitor, cand alte sute de copaci urmeaza sa fie decorati. Gorj se numara printre judetele cu cele mai multe anchete privind defrisarile ilegale. In fiecare an, potrivit estimarilor facute de activisti, 8,8 milioane de metri cubi de lemn dispar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.