Social 2 Iulie 2017 00:33
Intr-o postare pe Facebook, Jandarmeria explica motivul pentru care un numar mare de jandarmi s-au aflat in jurul tinerei care a fost implicat in incidentul din Cluj.

"Urmarind doar imaginile prezentate in spatiul public, interventia jandarmilor poate parea disproportionata sau cel putin lipsita de tact, avand in vedere ca persoana care provocase incidentul era o femeie, insa analizand intreg contextul, interventia jandarmilor a fost una legala si mai ales oportuna.

Inca de la inceput s-a incercat calea dialogului sau orice alta posibilitate de detensionare pasnica a acestei situatii, femeia fiind avertizata ca este ilegal sa intervii pentru tulburarea unei adunari publice declarate, insa aceasta a refuzat de fiecare data incercarea pasnica a reprezentantilor jandarmeriei de a dialoga.

Numarul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de interventie disproportionata, a fost de fapt o decizie a comandantului actiunii de protejare a femeii, intrucat o parte dintre manifestantii prezenti la adunarea publica, indignati de atitudinea persoanei respective, incepusera sa se exprime vehement, folosind chiar injurii la adresa acesteia si existand riscul iminent ca femeia sa fie agresata fizic.

In acel moment tensionat, ce putea escalada spre violenta, comandantul dispozitivului a suplimentat numarul jandarmilor pentru a crea un cordon de protectie in jurul ei. Ulterior, ca o masura preventiva si pentru a o proteja pe femeie s-a luat decizie ca aceasta sa fie ridicata de pe trotuar si condusa la masina de interventie a jandarmeriei", se arata in postare.

Citeste si:


Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.