Social 28 Iunie 2017 14:55
Elevii romani au reusit sa obtina trei medalii de aur si trei de argint, la cea de-a XXI-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru Juniori, care a avut loc in perioada 24-28 iunie, la Varna, ocupand, in acelasi timp, si locul 1 pe natiuni. 

Potrivit unui comunicat de presa, emis de Ministerul Educatiei si citat de agerpres.ro, medaliile de aur au fost obtinute de un elev din Botosani si doi din Bucuresti. Medaliile de argint au ajuns in Baia Mare si Bucuresti.

Echipa a fost coordonata de lector univ. Dr. ANdrei Alex Eckstein de la Universitatea Politehnica din Timisoara (leader), prof. Lucian Petrescu de la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Tulcea (deputy leader) si prof. Marius Miinea de la Colegiul National "Vladimir Streinu" din Gaiesti (observator in juriul olimpiadei).

Olimpiada Balcanica este o competitie care se adreseaza elevilor din regiunea Balcanilor. In acest an, au participat 19 tari, dintre care 10 membre si 9 cu statut de invitat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.