Social 28 Iunie 2017 10:36
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod galben de canicula si disconfort termic accentuat.

Cele 12 judete vizate sunt: Bihor, Arad, Timis, Hunedoara, Alba, Sibiu, Mures, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman.

Meteorologii anunta ca "in cursul zilei de joi, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. Disconfortul termic va fi accentuat - indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unitati. Se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 34...36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade, indeosebi in regiunile extracarpatice".

De asemenea, tot de joi va intra in vigoare o a doua avertizare meteo, aproape toata tara fiind sub cod galben, iar cinci judete din din sud si sud-vest vor fi sub cod portocaliu, noteaza stirileprotv.ro.

"In judetele Dolj, Olt si Teleorman si in zona joasa de relief a judetelor Caras-Severin si Mehedinti se vor atinge local maxime termice de 37...39 de grade si pe arii restranse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat"
, se arata in atentionare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.