Social 27 Iunie 2017 17:57
Cei 91 de migranti erau ascunsi intr-un TIR turcesc, care transporta piese auto din Norvegia. Acesta a fost verificat la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, unde a fost descoperita si incarcatura. 

Din grup fac parte si 29 de copii, iar cei mai multi dintre migranti solicita azil in Romania.

Tirul era condus de un cetatean turc, in varsta de 46 de ani, care, potrivit actelor, trebuia sa transporte piese auto, pentru o societate comerciala din Norvegia. Politistii au observat ca snurul de siguranta de la prelata era innodat cu o fasa din plastic, motiv pentru care au solicitat un control amanuntit. Acestia au descoperit, printre cutiile cu piese de masini, 44 de barbati, 18 femei si 29 de copii, de origine irakiana si siriana.

”La cercetari, conducatorul auto a declarat ca nu avea cunostinta despre prezenta persoanelor in camion, pe timpul calatoriei el stationand in mai multe parcari. Totodata, cetatenii irakieni si sirieni au declarat ca s-au ascuns in mijlocul de transport cu intentia de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen”, precizeaza un comunicat al Politiei de Frontiera Arad, potrivit stirileprotv.ro.

Cei 62 de adulti sunt cercetati pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, iar soferul pentru complicitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.