Social 27 Iunie 2017 12:56 de Clara Vacaru
Peste 20.000 de cetateni au semnat in mai putin de 24 de ore de la lansare petitia “CCR vrea prag pentru abuz. Sa fie 1 leu!”. Semnaturile vor fi depuse la Ministerul Justitiei maine, in cadrul consultarii publice cu societatea civila organizata de Tudorel Toader, ministrul interimar.

Campania a fost lansata la scurt timp dupa ce Curtea Constitutionala a decis sa impuna Parlamentului stabilirea unui prag valoric pentru abuzul in serviciu. Optiunea “fara prag” nu mai exista, desi a fost exprimata de zeci de mii de cetateni in strada, si chiar si de Procurorul General al Romaniei, se arata intr-un comunicat de presa remis de catre initiatorii petitiei.

In aceste conditii, comunitatea de-clic, initiatorul petitiei, cere Ministerului de Justitie si Parlamentului Romaniei un prag simbolic de 1 leu. Un prag prea mare ar fi nimic altceva decat un stimulent pentru coruptie. Mai jos sunt cateva din opiniile semnatarilor exprimate in comentarii:

Bogdan B: Pragul pentru abuz trebuie sa nu legitimeze actele de coruptie. Cu toate ca ar fi greu de controlat o astfel de masura (cea de a pune pragul la un leu), este cel putin necesara luarea unei astfel de masuri pentru ca, in timp, sa se amelioreze ansamblul actelor politice (si sa se diminueze cantitatea de acte de coruptie).

Retail jobs

Schuster W: O frauda in valoare de 1 leu este maximul pe care il admit. As opta pentru 1 ban.

Elena P: Pentru ca nu poate exista prag la o infractiune; ori e, ori nu e! 1 leu e corect;

Mircea S: Pentru ca legea trebuie sa promoveze moralitatea. Indiferent daca ai furat un leu sau un milion, tot hot esti. In al doilea rand, abuzurile pot fi grave chiar daca nu implica un prejudiciu exprimabil in bani. Daca un abuz in sistemul de sanatate duce la moartea unor oameni, nu plateste nimeni?

Petitia poate fi accesata aici: http://campanie.de-clic.ro/prag-abuz


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.