Social 27 Iunie 2017 12:54
Universitatea Babes-Bolyai scoate la concurs, pentru anul universitar 2017-2018, 1.946 de locuri pentru cei care vor sa studieze in extensiile Universitatii, in diverse orase ale Romaniei. 

Cele mai multe dintre ele sunt la nivel licenta, fiind repartizate 1.345 de locuri pentru buget si taxa cu frecventa si 365 pentru invatamantul la distanta.Pentru programele de master, exista 235 de locuri in extensiile Universitatii Babes-Bolyai.

„Extensiile universitare fac parte integranta din Universitatea noastra. Nu suntem o universitate locala, suntem un centru de cunoastere pentru intreaga tara, astfel ca trebuie sa fim prezenti acolo unde ne sunt studentii. Deschiderea extensiilor a fost bazata pe cerinta sistemului de invatamant si este in deplin acord cu strategia UBB de a oferi educatie si cercetare de excelenta la nivelul intregii tari. Toate extensiile sunt extrem de importante, la fel de importante precum structura centrala a UBB si ne dorim ca, pe viitor, sa intarim si sa dezvoltam aceste structuri”, a declarat rectorul Universitatii Babes-Bolyai, acad. prof. dr. Ioan-Aurel Pop, potrivit stirileprotv.ro.

In prezent, Universitatea ofera extensii pentru facultatile de Geografie, Stiinta si Ingineria Mediului, Psihologie si Stiintele Educatiei, Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor, Business, Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, respectiv Educatie Fizica si Sport, localitatile in care functioneaza extensiile acestora fiind: Bistrita, Gheorgheni, Odorheiu Secuiesc, Nasaud, Satu Mare, Sibiu, Sf. Gheorghe, Sighetu Marmatiei, Targu-Mures, Targu Secuiesc, Zalau.

Cu cele aproximativ 2.000 de locuri noi, scoase la concurs, Universitatea aduna un numar de 4.947 de locuri la buget pentru nivelul de licenta si peste 9.200 la taxa, invatamantul la distanta beneficiind de 2.650.

La nivelul de master, numarul locurilor creste la peste 10.000 pentru frecventa si peste 900 pentru invatamantul la distanta.

Citeste si:
Concursul Complet Internațional de la Karpatia Horse Show,...
Concursul Complet...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.