Social 26 Iunie 2017 17:40
Laureatul Premiului Nobel a reusit sa iasa mai devreme din inchisoare, insa, din pacate, din motive de sanatate. Boala descoperita este incurabila, astfel ca i s-a permis eliberarea. 

Liu Xiaobo executa o pedeapsa de 11 ani; este considerat cel mai popular politician, care a executat inchisoare politica. Este recunoscut pentru faptul ca a aparat drepturile civile si pentru castigarea Premiului Nobel pentru Pace "pentru lupta sa non-violenta in vederea respectarii drepturilor omului in China."

La 61 de ani, Liu a fost diagnosticat cu o forma incurabila de cancer. "Acest tip de cancer in ultimul stagiu este foarte complicat de tratat. Era mult mai usor de tratat daca era depistat la timp", a declarat avocatul Shang.

Vestea bolii lui Xiaobo i-a intristat pe multi: "Liu Xiaobo a fost diagnosticat cu o boala grava in inchisoare. Autoritatile chineze ar trebuie sa-i ofere imediat ingrijirea medicala adecvata si sa permita accesul familiei. In plus, pentru exercitarea drepturilor civile, el si ceilalti prizonieri ar trebui imediat eliberati", a declarat cercetatorul Patrick Poon, potrivit stirileprotv.ro.

Aceasta veste nu i-a lasat indiferenti nici pe activistii civici, care si-au manifestat indignarea: "Aceasta este o veste trista pentru el si pentru familia sa, dar si pentru miscarea democrata din China. Foarte multi oameni si-au pus speranta in ei", sustine Zhang Xuezhong, activist al drepurilor civice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.