Social 23 Iunie 2017 18:48 de Clara Vacaru
Comisarii de la Protectia Consumatorilor Constanta au retras de la comercializare peste 3,5 tone de alimente de la un restaurant din Satul de Vacanta, bunurile fiind neetichetate si tinute in conditii improprii. Comisarii vor solicita Comisariatului Regional suspendarea activitatii unitatii pentru o jumatate de an deoarece reprezentantii acesteia au impiedicat controlul, iar amenda care va fi stabilita va depasi 30.000 de lei.

Directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Horia Constantinescu, a declarat corespondentului News.ro ca reprezentantii institutiei au facut, vineri, un control la restaurantul “Cuptorul cu placinte”, din Satul de Vacanta.

Comisarii CJPC au descoperit ca bunurile alimentare erau neetichetate si tinute in conditii improprii, o cantitate de peste 3,5 tone de alimente fiind retrasa de la comercializare, adica aproape toate produsele si preparatele gasite in local.

Horia Constantinescu a afirmat ca patronul restaurantului a impiedicat desfasurarea controlului, impreuna cu angajatii el ridicand un zid din navete catre spatiul de depozitare. Mai mult, acesta a refuzat sa puna la dispozitia echipelor de control si documentele cerute, iar la un moment dat a parasit locatia, trimitand acolo un alt membru al familiei sale.

Directorul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor a spus ca procesul-verbal al actiunii de control nu a putut fi incheiat in aceste conditii, reprezentantii restaurantului fiind asteptati la sediul institutiei cu documentele necesare pentru a fi stabilite sanctiunile.

Horia Constantinescu a precizat ca amenda in acest caz va porni de la 30.000 de lei, la atat ridicandu-se sanctiunea pentru impiedicarea controlului.

De asemenea, comisarii au inchis localul, iar Horia Constantinescu a spus ca va propune conducerii Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor suspendarea activitatii la “Cuptorul cu placinte” pentru o perioada de sase luni, aceasta sanctiune fiind prevazuta in legislatie numai pentru impiedicarea actiunii de control.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.