Social22 Iunie 201715:57

Lectura de un minut

Delegatia Comisiei permanente a Parlamentului pentru relatia cu UNESCO a facut o vizita la Primaria comunei Lopatari, din Buzau, in vederea identificarii modalitatilor prin care poate sustine Geoparcul "Tinutul Buzaului", pentru a deveni parte integranta a Retelei globale de situri UNESCO. 

Proiectul "Tinutul Buzaului" a fost initiat in anul 2007, sub coordonarea Consiliului Judetean Buzau, in parteneriat cu Universitatea Bucuresti si a fost constituit pe structura unei Asociatii de Dezvoltare Intercomunitara, din care fac parte 18 comune din zona de deal si zona montana, din acest judet.

"Tinutul Buzaului are obiective unice in Europa si in lume, iar zona pastreaza intacte obiceiuri stravechi si monumente ale naturii", a declarat, pentru agerpres.ro, presedintele CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu.

Potrivit aceleiasi surse, principalele puncte de interes din cadrul acestui Geoparc sunt: Vulcanii Noroiosi, Asezarile rupestre de la Bozioru, Focurile vii de la Lopatari, Platoul salin, Muzeul Chihlimbarului, trovantii de la Bozioru, dar si cetatile dacice, manastirile medievale si satele traditionale.

Citeste si:
Ministerul Sanatatii nu recomanda interzicerea reclamelor la tigari
Ministerul Sanatatii nu...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.