Social 20 Iunie 2017 13:56
Fostul presedinte al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), Mircea Sandu, s-a prezetat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Procurorii ii acuza pe el si pe sotia sa ca ar fi primit mita in valoare de 724.000 de lei, de la o firma de avocatura. 

Mircea Sandu a ajuns la DNA in jurul orei 10:30, fiind insotit de avocatul sau. Fostul presedinte al FRF a fost audiat aproximativ o ora, in calitate de suspect intr-un dosar de luare de mita si spalare de bani. Acesta este suspectat ca a primit, prin intermediul sotiei sale, 724.000 de lei mita de la reprezentantii unei societati de avocatura.

"Este un dosar nou, de luare de mita si spalare de ani. In acest moment are calitatea de suspect”, a declarat avocatul lui Mircea Sandu, potrivit stirileprotv.ro.

“La data de 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Fotbal, cu intentie, a primit prin intermediul sotiei sale Sandu Elisabeta, cu titlul de mita, suma de 724.000 lei, de la reprezentantii unei societati de avocatura. Banii respectivi au fost primiti de suspect pentru ca Federatia Romana de Fotbal sa incheie cu societatea de avocatura doua contracte de asistenta juridica, aspect materializat prin semnarea celor doua documente la data de 20 octombrie 2009.

Procurorii anticoruptie mai spun ca: “in perioada 22 septembrie 2008 – 02 octombrie 2009, suspectul Sandu Mircea a disimulat adevarata natura a provenientei sumei de bani incasata in conditiile de mai sus (in contul sotiei sale), creand, contrar realitatii, aparenta ca aceasta suma ar reprezenta daune platite de societatea de avocatura acesteia din urma, ca urmare a nerespectarii unor clauze contractuale”, au declarat procurorii DNA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.