Social 20 Iunie 2017 11:33
Masinile zburatoare au fost subiect de filme SF pentru mult timp, insa, un start-up olandez a reusit sa construiasca automobilul, ce respecta atat regulile circulatiei pe sosele, cat si traficul aerian. 

Vehiculul combina o masina si un elicopter si a fost inventat de compania olandeza Pal-V. Primul model va intra in productie in anul 2018.

Producatorii anunta ca Liberty a fost proiectata in concordanta cu regulile de pe sosele, dar si cele pentru traficul aerian. Vehiculul este un giroplan, dotat cu o elice, care se misca cu ajutorul energiei eoliene. Este pus in miscare cu ajutorul unui propulsor amplasat in spate, echipat cu doua motoare.

In aer, poate zbura cu 177 km/h, iar pe sosea poate atinge 170 km/h.Trecerea la modul terestru se realizeaza in 10 minute, autonomia ajungand pana la 500 km.

Prototipul are doua locuri, insa producatorii se gandesc sa fabrice si un vehicul zburator pentru familie, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru a conduce acest vehicul, nu este nevoie de un permis de pilot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.