Peste 144.000 de absolventi s-au inscris la Evaluarea Nationala 2017, care a inceput in aceasta dimineata, cu proba de Limba si literatura romana. Elevii au avut de tratat genul liric. 

UPDATE 12:36 La Evaluarea Nationala la Limba si literatura romana, elevii au avut de argumentat de ce poezia "Ploaia", de Magda Isanos, apartine genului liric, iar la subiectul al doilea au avut de scris despre o competitie sportiva.

Examenul este sustinut in peste 4.000 de centre din toata tara. Ministerul Educatiei Nationale a anuntat ca va deschide o linie telefonica speciala, la care pot fi sesizate toate disfunctionalitatile care apar, linia TELVERDE 0800801100, numarul putand fi apelat in mod gratuit.

Potrivit ultimelor date centralizate de MEN, la Evaluarea Nationala de anul acesta s-au inscris 144.890 de candidati.

Afisarea rezultatelor initiale este programata pentru 26 iunie, iar contestatiile pot fi depuse chiar in acea zi, pana la ora 20:00. Rezultatele finale, dupa contestatii, vor fi publicate pe 30 iunie.

Noutatea acestui an vine cu o pondere de 80% a mediei de la Evaluarea Nationala, fata de 75% cat era in anii trecuti. De asemenea, este inlaturata diferenta de 0,5 puncte intre nota initiala si cea finala, de dupa contestatie, pentru ca nota sa fie modificata. Nota se modifica, indiferent de rezultatul contestatiei, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.