Cristian Tudor Popescu: "Aceste declaratii ale Cotroceniului sunt menite sa puna in lumina situatia care incepe sa frizeze grotescul, creata de coalitia aflata la guvernare. Aceasta criza nu aduce decat rau Romaniei, imaginii Romaniei, economiei si asa mai departe.

Ceea ce spune Cotroceniul este extrem de corect, la litera legii. Cata vreme Grindeanu nu isi da demisia, alt premier nu va fi luat in considerare de Iohannis. Singura varianta pentru PSD este motiunea de cenzura, unde trebuie sa prezinte o motivatie, care se consemneaza. Asta e foarte greu de facut, pentru ca fiecare cuvant pus acolo se intoarce impotriva lui Dragnea, in primul rand, si a lui Tariceanu, care au sustinut, garantat si numit acest guvern si nu au decat de pierdut. Oricum pierd mult in ochii alegatorilor oferindu-le acest spectacol.

Grindeanu stie foarte bine ca presedintele Iohannis nu ar avea cum sa garanteze numirea unui premier PSD. Asta a fost o modalitate de a spune ca nu se agata de scaun, in acelasi timp dorind sa isi arate dedicatia pentru partid. Iohannis nu poate garanta nimic, trebuie sa se consulte cu partidele. Nu are cum sa garanteze asa ceva. Si daca ar putea nu ar face-o. Este o modalitate prin care Grindeanu vrea sa spuna ca nu se agata de scaun si ramane PSD-ist suta la suta.

Nu stiu in favoarea cui curge acest timp, dar stim sigur in defavoarea cui curge timpul. Toate aceste ore sunt in defavoarea lui Dragnea si Tariceanu si partidelor lor. Grindeanu nu este in fruntea unei schisme, a unei conspiratii, este de unul singur, practic", a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Acesta crede ca singura situatie, in cazul in Grineanu refuza in continuare sa demisioneze, este motiunea de cenzura.

"Cata vreme Grindeanu nu isi da demisia, singura varianta este motiunea de cenzura. Altfel nu poate fi inlaturat. In clipa in care si-ar fi dat demisia, Grindeanu ar fi recunoscut ca este vinovat si i se putea arunca in carca totul, ceea ce el nu doreste.

El poate sa ramana la Palatul Victoria pana cand va fi demis prin motiune de cenzura, asta daca nu gaseste domnul Dragnea alte modalitati prin care sa il convinga sa isi dea demisia.

Nu ceri motiune de cenzura pentru ca nu iti mai place culoarea ochilor premierului. Ea se pune acolo doar pe motive legate de neperformanta legate de guvernare. Nimic altceva nu se accepta in motivatia unei motiuni de cenzura.

V-am spus ca un astfel de pomelnic pus acolo, daca o sa apara astea plantate de domnul acesta judecat pentru mita si trafic de influenta, dositorul de tablouri in pereti, Valcov, daca apare de pilda povestea aia ca de ce nu am strans legaturile cu Uniunea Sovietica, o sa aiba probleme in ochii romanilor aceasta coalitie de guvernare. Deja le are", a incheiat el, potrivit sursei citate.