Social 15 Iunie 2017 11:49 de Clara Vacaru
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, declaratiile purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale si a vorbit despre variantele pe care PSD le are acum pentru a-l demite pe premierul Sorin Grindeanu

Cristian Tudor Popescu: "Aceste declaratii ale Cotroceniului sunt menite sa puna in lumina situatia care incepe sa frizeze grotescul, creata de coalitia aflata la guvernare. Aceasta criza nu aduce decat rau Romaniei, imaginii Romaniei, economiei si asa mai departe.

Ceea ce spune Cotroceniul este extrem de corect, la litera legii. Cata vreme Grindeanu nu isi da demisia, alt premier nu va fi luat in considerare de Iohannis. Singura varianta pentru PSD este motiunea de cenzura, unde trebuie sa prezinte o motivatie, care se consemneaza. Asta e foarte greu de facut, pentru ca fiecare cuvant pus acolo se intoarce impotriva lui Dragnea, in primul rand, si a lui Tariceanu, care au sustinut, garantat si numit acest guvern si nu au decat de pierdut. Oricum pierd mult in ochii alegatorilor oferindu-le acest spectacol.

Grindeanu stie foarte bine ca presedintele Iohannis nu ar avea cum sa garanteze numirea unui premier PSD. Asta a fost o modalitate de a spune ca nu se agata de scaun, in acelasi timp dorind sa isi arate dedicatia pentru partid. Iohannis nu poate garanta nimic, trebuie sa se consulte cu partidele. Nu are cum sa garanteze asa ceva. Si daca ar putea nu ar face-o. Este o modalitate prin care Grindeanu vrea sa spuna ca nu se agata de scaun si ramane PSD-ist suta la suta.

Nu stiu in favoarea cui curge acest timp, dar stim sigur in defavoarea cui curge timpul. Toate aceste ore sunt in defavoarea lui Dragnea si Tariceanu si partidelor lor. Grindeanu nu este in fruntea unei schisme, a unei conspiratii, este de unul singur, practic", a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Digi 24.

Acesta crede ca singura situatie, in cazul in Grineanu refuza in continuare sa demisioneze, este motiunea de cenzura.

"Cata vreme Grindeanu nu isi da demisia, singura varianta este motiunea de cenzura. Altfel nu poate fi inlaturat. In clipa in care si-ar fi dat demisia, Grindeanu ar fi recunoscut ca este vinovat si i se putea arunca in carca totul, ceea ce el nu doreste.

El poate sa ramana la Palatul Victoria pana cand va fi demis prin motiune de cenzura, asta daca nu gaseste domnul Dragnea alte modalitati prin care sa il convinga sa isi dea demisia.

Citeste si:
Klaus Iohannis, după adoptarea moțiunii de cenzură. „Este momentul...
Klaus Iohannis, după...

Nu ceri motiune de cenzura pentru ca nu iti mai place culoarea ochilor premierului. Ea se pune acolo doar pe motive legate de neperformanta legate de guvernare. Nimic altceva nu se accepta in motivatia unei motiuni de cenzura.

V-am spus ca un astfel de pomelnic pus acolo, daca o sa apara astea plantate de domnul acesta judecat pentru mita si trafic de influenta, dositorul de tablouri in pereti, Valcov, daca apare de pilda povestea aia ca de ce nu am strans legaturile cu Uniunea Sovietica, o sa aiba probleme in ochii romanilor aceasta coalitie de guvernare. Deja le are", a incheiat el, potrivit sursei citate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.