Social 15 Iunie 2017 11:47
Scenariul exercitiului final al Noble Jump 2017 a demonstrat felul in care armatele NATO se mobilizeaza in cazul unui atac. In Romania au fost mobilizati peste 4.000 de militari, care au participat la exercitiile de la Baza Militara Cincu. 

Exercitiul militar Noble Jump 2017 s-a incheiat miercuri, cu un exercitiu, care a reprezentat o provocare din punct de vedere logistic si de dislocare a trupelor, intr-un timp foarte scurt.

Peste 2.000 de trupe straine au venit din SUA, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Spania si Albania si s-au alaturat celor 2.000 de militari romani si celor din cadrul Comandamentului Multinational de Divizie Sud-Est si Unitatilor de Integrare a Fortelor NATO (NATO Force Integration Units - NFIUs) din Romania si Bulgaria. Acestia au adus cu ei peste 500 de mijloace tehnice, printre care s-au numarat tancurile, masinile blindate de lupta, masinile logistice, camioanele, transportoarele sau statiile radar mobile, obuzierele si elicopterele, avioanele si elicopterele de transport.

Dupa ce si-au indeplinit misiunea de raspuns rapid, trupele NATO au participat la un exercitiu militar, unde s-a folosit munitie reala. Scenariul exercitiului final al programului NOBLE JUMP 2017 este unul fictiv si pleaca de la ipoteza in care o armata straina si ostila ataca Romania si isi stabileste pozitii avansate dincolo de granitele nationale. NATO raspunde printr-o mobilizare imediata a fortelor sale rapide, iar trupele tarilor participante se coordoneaza sa se apere, sa contraatace, sa respinga si sa nimiceasca inamicul, informeaza hotnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.