In felul acesta, tara noastra ar deveni prima care produce integral un astfel de elicopter de atac.

Ministerul Apararii din Romania trebuie sa beneficieze de bugete marite in urmatorii 10 ani. Asta presupune cel putin 2% din PIB. Armata romana desfasoara deja o serie de proiecte ce necesita sume importante de bani.

Constructorul Bell Helicopter a avut aceeasi initiativa si in trecut, atunci cand a incercat sa conceapa elicopterul de atac AH-1 Cobra, pe numele sau romanesc, Dracula. "Atunci, din motive politice, nu am putut produce acest elicopter. Acum, vrem sa reinviem proiectul Dracula, cu un model mai nou si mai performant”, a afirmat Harris, potrivit digi24.ro.

In viitor, Bell Helicopter ar putea aduce in Romania modelul AH-1Z Viper, model superior, care ofera protectie impotriva proiectilelor de calibru 23 mm si poate atinge o viteza de cca. 370 km/h. Dispune de o autonomie, cu rezervoare suplimentare, care ating peste 1.100 km. Pretul unui asemenea dispozitiv se ridica la 30 de milioane de dolari. Reprezentantii companiei se intalnesc saptamana aceasta cu reprezentantii industriei romanesti pentru discutii.