Social 9 Iunie 2017 18:00
Noble Jump 2017 reuneste peste 4.000 de militari, din 11 state membre NATO, dintre care 1.900 din cadrul Fortei Intrunite cu Nivel de Reactie Foarte Ridicat (VJTF) si utilizeaza aproximativ 500 de mijloace tehnice (blindate, elicoptere de lupta, masini de lupta). Exercitiul militar se desfasoara in perioada 26 mai - 16 iunie, in poligonul de la Cincu, judetul Brasov.
"NOBLE JUMP 2017 este un exercitiu cu termen scurt de notificare, planificat si condus de Comandamentul Fortelor Intrunite de la Napoli. Exercitiul va testa capacitatile operationale ale elementelor VJTF si nivelul de implementare a Planului de Actiune pentru Cresterea Capacitatii de Reactie a Aliantei (Readiness Action Plan - RAP), in Bulgaria si Romania", informeaza MApN, potrivit hotnews.ro.



La eveniment vor participa 4.000 de militari din 11 tari, membre ale NATO. Cei mai multi dintre ei provin din Albania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia si Spania. Echipamentul tehnic a fost transportat pe trei cai: pe mare, pe calea ferata si terestru, printr-un convoi ce a urmat ruta Grecia-Bulgaria-Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.